Bošnjaković: Ekipa dobro funkcionira, pokazat ćemo to u Ugljeviku!

0
428

Nogometaši tuzlanske Slobode sutra u Ugljeviku igraju susret 2. kola Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09.

Trener Milenko Bošnjaković, čiji ostanak na kormilu ekipe s Tušnja možda zavisi upravo od ove utakmice, kaže kako se od susreta sa Zrinjskim i nesretnog poraza, radilo isključivo pripremajući se za duel s novim premijerligašem.

– Još sam pod ustiskom susreta sa Zrinjskim, u kome nas je sreća napustila. Dobro smo parirali Mostarcima, zaustavili smo njihove najopasnije igrače, ali smo primili gol pukom slučajnošću. Hoću da kažem da smo na toj utakmici, po mom mišljenju, imali glavu i rep, a nadam se da ćemo u Ugljeviku djelovati bolje – kaže Bošnjaković u razgovoru za naš portal.

Naglašava da je atmosfera u svlačionici Slobode jako pozitivna, da nema lažnog prijateljstva, nego svi dišu kao jedno tijelo, te da se u takovoj atmosferi očekuje duel sa Zvijezdom.

Bošnjaković ističe da će u postavi „crveno-crnih“ biti malo promjena u odnosu na susret sa Zrinjskim. Nikola Vasiljević, za koga se tvrdilo da bi mogao otići u Kazahstan, još je na Tušnju i bit će glavni stub odbrane Tuzlaka u Ugljeviku.

– Nažalost, i dalje ne mogu računati na stopera Aleksandra Ignjatovića i golmana Gorana Čokorila, koji nosi dobili boravišne i radne dozvole. I bez njih, imamo sastav koji može ostvariti povoljan rezultat. Ova ekipa se kompletirala u hodu, svi nisu najspreminiji u fizičkog smislu, ali sam ujeren da će tim proraditi možda sutra, možda koje kolo kasnije. Nadam se dobrom izdanju upravo protiv ekipe Zvijezde 09 – uvjeren je trener Slobode.

Nije želio komentirati špekulacije o dolasku novog trenera na Tušanj, kazavši za Fenu kako je primarno posvećen svojim obavezama, koje su se usložile nakon iznenadnog odlaska Admira Smajića, trenera koji je forsirao taktiku na račun fizičke spreme, što se nakon njegovog odlaska nastojalo popraviti.

– Vjerujete da radim bez ugovora, ne znam kolika mi je plaća, ni da li je uopće imam. Bitno mi je da ekipa funkcionira dobro, bez trunke nediscipline. Svako ko je upućen u naše probleme zna da smo tokom priprema ostali bez Todorovića i Muminovića, da se još neki igrači spremaju za odlazak, da neki novi igrači nisu prošli kompletne pripreme, da njih nekoliko nisu dobili „papire“. Unatoč svemu, optimist sam u pogledu ostvarenja ciljeva koje je uprava zacrtala – zaključio je Bošnjaković.

Utakmica Zvijezda 09 – Sloboda igra se u Ugljeviku, u subotu od 17.30 sati. (mp, F, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here