Blizu hiljadu zdravstvenih radnika ispred zgrade Vlade KS: Gdje su nestali heroji u bijelom

0
307

Više stotina zdravstvenih radnika okupilo se danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo. “Naoružani” pištaljkama poručuju Vladi KS da zdravstvo ne funkcioniše parcijalno i da neće odustati od svojih zahtjeva.

Najviše zamjerki imaju na to što za zdravstvo postoje dva kolektivna ugovora iako je, kako kažu, onaj koji su potpisali iz Sindikata doktora medicine i stomatologije nevažeći, ali se uredno sprovodi.

“Sumnjamo da će biti ikakvog rješenja, od februara ih pozivamo na razgovore. Ne vjerujemo da para nema. Imaju, ali neće da ih troše na nas. Napravili smo prijedlog za sve, nisu pristali. Komentari da zdravstvena usluga nije na nivou nemaju mjesta, jer nismo mi krivi. Ova vlada bira uprave, direktore i nadzorne odbore koji upravljaju zdravstvenim ustanovama”, rekao je Kemo Delihasanović, član Glavnog štrajkačkog odbora KS.

Izrazio je žaljenje što najviše ispaštaju i trpe pacijenti i zamolio je za razumijevanje. Danas će biti održana i sjednica Skupštine Sinadikata na kojoj će biti donesena odluka o rigoroznijim mjerama i ostalim aktivnostima.

Na protestima su se mnogi pojavili u bijelim mantilima s pitanjem gdje su nestali heroji u bijelom. Iako se ne nadaju rješenju, poručili su da idu do kraja.

Sa skupa je poručeno da će ispred zgrade Vlade ostati do 14 sati i da se do tada neće vraćati na radna mjesta. (Klix, foto: D.S.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here