BKC TK: “Gospođa ministarka” Gradskog pozorišta Živinice 17. novembra u Tuzli

0
485

U utorak, 17. novembra/studenog u 19.30 sati u JU BKC TK u Tuzli stiže Gradsko pozorište Živinice – UG Scena, sa svojom predstavom Gospođa ministarka, koja je premijerno izvedena u martu ove godine.

Radi se o poznatom pozorišnom djelu, autora Branislava Nušića, za koje je adaptaciju i režiju uradio doajen živiničkog glumišta Murat Hasanagić.

Predstava, koja spada u red najvažnijih projekata Gradskog pozorišta Živinice, koje kroz različite oblike organizacije egzistira više od četiri decenije, poklon je ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Tuzli i Bosanskom kulturnom centru TK-a.

Predstava je dio tradicionalne manifestacije „Dani BKC TK-a“ u okviru koje se publici i ove godine, u specifičnim uslovima, nudi široka lepezu događaja koji obogaćuju kulturnu scenu Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Uloge: Remira Osmanović – ŽIVKA, Elmir Krivalić – ČEDA UROŠEVIĆ, Marcela Tadić – DARA, Murat Hasanagić/Suad Avdagić – PERA, Marinko Mišić – UJKA VASA, Emir Ibrahimović – DR. NINKOVIĆ, Armina Ramić – ANKA, Ermin Smajić – RISTA TODOROVIĆ, Adi Glavinić/Selver Sarajlić – RAKA, Amila Avdagić – SAVKA, Irma Ćatović – NATA.

Ulaz je besplatan, a zbog trenutne higijensko-epidemiološke situacije ograničen je broj posjetitelja koji se o načinu rezervacije ulaznica mogu informisati u marketing službi JU BC TK, na broj telefona 035 311 070, saopćeno je iz BKC-a Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here