Bingo kupio dio imovine TTU-a u Tuzli, planira se gradnja hotela

0
414

Kompanija Tuzla Remont koja se nalazi u vlasništvu trgovačkog lanca Bingo prošle sedmice kupila je nekadašnju zgradu uprave Tvornice transportnih uređaja (TTU) za 1,5 miliona KM, potvrđeno je za Klix.ba.

Stečajna upravnica u tuzlanskom TTU-u Alisa Bijedić za Klix.ba je kazala da je prodaja imovine po cijeni od 1.500.000 KM obavljena prošle sedmice.

Kako je istaknula, kupac je kompanija Tuzla Remont, a u ovom slučaju novca za namirivanje potraživanja radnika neće biti, s obzirom na to da se na zgradi nalaze hipoteke banaka.

“Od sredstava koja smo dobili prodajom neće biti nikakve isplate drugim povjeriocima, izuzev razlučnih, odnosno bankama kojima također u potpunosti nećemo moći namiriti potraživanja”, kazala nam je Bijedić, naglasivši da bi od pripadajućeg zemljišta koje je također prodato Tuzla Remontu, Poreznoj upravi mogao biti namiren dug od okvirno 200.000 KM, što će biti dovoljno za uvezivanje radnog staža za radnike od dva i po do tri mjeseca.

Na mjestu nekadašnje zgrade uprave TTU-a koja se nalazi u tuzlanskom naselju Solana, prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, trebao bi biti izgrađen hotel, a konkretniji detalji o ovom projektu bit će poznati uskoro. Na ovakav način Bingo će posredstvom Tuzla Remonta proširiti svoje djelovanje i u oblasti hotelijerstva. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here