Bijeljina: Tokom carskog reza porodilji zaboravili dva metra gaze u stomaku

0
589

Porodilja Svjetlana Đurović (27) bila je nakon porođaja u životnoj opasnosti, stoji u optužnici koja tereti troje radnika bijeljinske bolnice “Sveti vračevi” da su .

Optužnicom, koju je potvrdio Osnovni sud u Bijeljini, obuhvaćeni su ginekolog Sanja Stevanović i medicinska sestra Slađana Obradović, te medicinski brat, odnosno instrumentar Bane Vićanović, prenose Nezavisne novine.

Tereti ih optužnica da su sporni carski rez nad Đurovićevom izveli 24. avgusta 2016. godine. Kako se navodi, Stevanovićeva je bila odgovorna za cjelokupni tok operacije, te način i ishod operativnog zahvata.

“Usljed tog propusta je kod pacijentkinje tokom operacije u trbušnoj duplji ostala gaza dužine oko 200 cm, koja je kao strano tijelo dovela do poremećaja, pojave apcesa, više fistula i upalu potrbušnice, zbog čega je u Kliničkom centru Vojvodina u oktobru 2016. godine morala biti operisana”, stoji u optužnici.

Potom se oglasila i Đurovićeva, koja je tokom porođaja rodila zdravu kćerkicu, i koja je kazala da su prvo pokušavali da je porode prirodnim putem, a onda su rekli da mora na carski rez. Kasnije nastaju komplikacije.

“Jedva sam mogla da stojim. Konstantno me je boljelo, ali sam imala obaveze oko bebe i to sam trpjela. Više puta sam se javljala doktorki Stevanović, ali je ona govorila da mi nije ništa i da sam razmažena”, ispričala je porodilja.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here