Bihać: Migrant pucao iz plinskog pištolja

0
372

Nekoliko migranata se potuklo u četvrtak ujutro oko pet sati u naselju Midžić mahala, u blizini autobuske stanice u Bihaću, a jedan od njih je tom prilikom pucao iz pištolja.

“Policijskoj stanici u Bihaću prijavljen je sukob između više migranata, a navedeno je da je jedna osoba pucala iz pištolja. Građani su tom prilikom intervenisali, a jedan od njih je i policajac koji živi u blizini mjesta događaja, a u tom trenutku nije bio na dužnosti”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Prema njegovim riječima, pripadnik policije je uspio savladati osobu koja je pucala, oduzeti joj pištolj i zadržati do dolaska policijske patrole.

“Policajci su dolaskom na lice mjesta utvrdili da ta osoba ima plinski pištolj, a osim te osobe uhapšena su i još četvorica muškaraca i svi su državljani Maroka i Pakistana”, rekao je Šiljdedić.

Prema nezvaničnim informacijama, sukobili su se migranti koji su boravili u jednom stanu na području Đačke ulice, a sukob se iz stana prenio na ulicu.

Očevici kažu da je na mjestu sukoba bilo razbijenih flaša, noževa, makaza i drugih predmeta koji se mogu upotrijebiti u fizičkom sukobu.

Navodno, migrant koji je upotrijebio plinski pištolj ranije je već bio deportovan van područja Unsko-sanskog kantona zbog nasilničkog ponašanja.

U ovom sukobu niko nije povrijeđen, a u policiji kažu da o svemu traje kriminalistička istraga te će više detalja biti poznato nakon završetka istrage.

Ovakvi i slični slučajevi, u kojima se migranti fizički sukobljavaju i obračunavaju, sve su češća pojava na području Bihaća i Velike Kladuše. Zbog toga je policija na tom području pojačala nadzor i dobila odobrenje da prema migrantima primjenjuje represivnije mjere.

(N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here