Bidenovom timu nije odobren sastanak s Pentagonom

0
82

Trumpova administracija spriječila je da se tranzicioni tim izabranog predsjednika Joe Bidena ove nedjelje sastane sa svojim kolegama u obavještajnim agencijama Pentagona. To je za CNN potvrdio bivši visoki obavještajni zvaničnik.

Iako Bidenov tranzicion tim nakon nekoliko sporih nedjelja, poslije izbora, sada hvata ritam i vrši reviziju i održava sastanke sa zvaničnicima drugih agencija, stvar se zakomplikovala u slučaju Odbrambeno-obavještajne agencije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Pentagon poriče da je bilo ko na bilo koji način pokušao da ometa Bidenov tranzicioni tim u radu, međutim, Wahington post piše da tim novoizabranog predsjednika ima problem sa prelaznom kancelarijom Ministarstva odbrane, koju vodi “čovjek odan Donaldu Trumpu”, prenose agencije.

Zvaničnici odbrane poručili su samo da nije stvar u zabrani, nego u “poštovanju procedura”.

“Sastanci su zakazani, a bilo je potrebno da se jave Kešu Patelu, kako bi ispoštovali procedure”, rekli su iz Ministarstva odbrane.

Bidenov tranzicioni tim počeo je sa intenzivnim sastancima u drugim ministarstvima i vladinim agencijama, kako bi pripremio sve za “mirnu tranziciju vlasti”. (Vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here