Biden izabrao najbliže saradnike

0
389
Joe Biden (Foto: Arhiva)

Izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden otkrio je ko će biti na funkcijama u Bijeloj kući.

U raznolikom timu naći će se neki ljudi koji su bili na višim pozicijama u kampanji i neki od njegovih najbližih saradnika.

Biden je potvrdio da će bivša menadžerica kampanje Jen O’Malley Dillon biti postavljena na mjesto zamjenika šefa kabineta, dok će se predstavnik Luizijane u Kongresu i kopredsjedavajući kampanje Cedric Richmond i savjetnik kampanje Steve Ricchetti naći na višim funkcijama u novoj administraciji.

Viši savjetnik novoizabranog predsjednika postat će Mike Donilon, dugogodišnji Bajdenov saradnik od povjerenja, pozivajući se na AP.

Dana Remus, glavna savjetnica kampanje, postat će savjetnica Bijele kuće, dok će zamjenica menadžera kampanje Julie Chavez Rodriguez doći na čelo Kancelarije za međuvladine poslove.

Annie Tomasini, koja trenutno obavlja funkciju šefa osoblja zaduženog za Bajdenova putovanja, naći će se na mjestu direktorice za operacije Ovalnog kabineta.

Šef osoblja kampanje Anthony Bernal postat će viši savjetnik Jill Biden, dok će njen šef osoblja postati Julissa Reynoso Pantaleon, bivša Obamina ambasadorica u Urugvaju.(tnj,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here