Bh. reprezentativci svjesni da je Finska težak protivnik, ali se nadaju pobjedi

0
226

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u nogometu saglasni su u ocjeni kako je Finska, sa kojom će igrati 8. juna, težak pritivnik, ali se nadaju da mogu iskoristiti njihove slabosti.

– Finska je težak protivnik, ali nadam se da možemo pobijediti. Rezultati i statistika koje imaju pokazuju da se radi o ozbiljnoj ekipi koja dobro igra i koja 14 utakmica nije primila gola kod kuće – rekao je član Stručnog štaba Nogometne reprezentacije BiH Elvir Rahimić medijima u povodu utakmice protiv Finske.

Izrazio je nadu da će bh. ekipa ”pronaći ključ njihove odbrane” i uspjeti doći do tri boda.

Reprezentativac Ibrahim Šehić također smatra da Finci imaju kvalitetnu nogometnu reprezentaciju, sa dobrim i uigranim igračima.

– Čeka nas teška utakmica, moramo biti fokusirani. Igrači imaju odličan kolektiv i to je njihova najveća prednost – istakao je Šehić.

Darko Todorović dijeli mišljenje sa kolegama iz reprezentacije, ali i naglašava da nije lako igrati niti sa jednom reprezentacijom te da se treba truditi da bi uspjeli.

– Nijedna ekipa nije lagana, svi treniraju kao i mi – poručio je Todorović.

Utakmicu trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 reprezentativci BiH igrat će 8. juna u Tampereu protiv Finske, a tri dana kasnije u četvrtom kolu u Torinu protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na tabeli grupe ”J” sa maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenije i Lihtenštajn bez bodova.(F, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here