Bešlagić: Patriotski čin je izaći na izbore

7
1051

“Najviši nivo patriotizma je izaći na izbore, a narod mora izabrati vlast koja je i legalna i legitimna”, kaže bivši gradonačelnik Tuzle i guverner TK, Selim Bešlagić, u pismu kojim se uoči skorašnjih izbora obratio glasačima, posebno onima koji tradicionalno ne izlaze da glasaju i time pružaju šansu strankama decenijama na vlasti da i dalje državu vode u propast.

Razočaran ideološkim skretanjem i otuđenjem od naroda, Selim Bešlagić je napustio SDP i prešao u njegovim idejama blisku Našu stranku

Pismo Selima Bešlagića objavljujemo u cijelosti:

“Katastrofalno političko stanje u našoj državi dovelo je građane do kompletnog nezadovoljstva na svim nivoima, u dva entiteta, 10 kantona, distriktu, šesnaest gradova, 143 opštine i još nebrojeno mjesnih zajednica.
Čast izuzecima u vidu par načelnika i jednom dijelu konstruktivnih opozicionih parlamentaraca, ali politikom se već odavno bave ljudi koji tu, prije svega, vide lične beneficije, a nikako društveni napredak.

Umjesto da se bavimo kreiranjem sistema i državničkom politikom, bavimo se sobom, a država se dezintegrirala u tolikoj mjeri da je u ovom trenutku teže naći stvari koje nas ujedinjuju naspram onih koje nas dijele, a takvih nije mnogo.

Ono što nas najviše ujedinjuje jeste kompletno nezadovoljstvo koje se manifestuje u najporaznijoj činjenici, a to je, da je samo ove godine, do devetog mjeseca, BiH napustilo 18.000 ljudi, najviše mladih. Zastanite i samo pokušajte zamisliti tu brojku! Pokušajte zamisliti ko će nam za pet godina puniti budžete, kako ćemo isplaćivati penzije, plaćati zdravstvo i školstvo?

I kada shvatimo da smo kompletno nezadovoljni, onda je razumljivo što, otprilike pola države ne izađe na izbore kako bi izvršili taj najviši patriotski čin, a to je glasanje. U ovom trenutku, otprilike 25 posto građana ove države glasalo je za one koji obnašaju sadašnju vlast, što znači da je čak 75 posto građana nezadovoljno, a to nezadovoljstvo iskazuju apstinencijom ili glasanjem za neku od opozicionih partija.

Mi, Bosanci i Hercegovci, dičimo se patriotizmom, ljubavlju prema državi, a ne radimo ono za što smo se izborili u najtežim vremenima. Ne krojimo sebi sudbinu i puštamo da nam je kroje oni koji su direktno zavisni od lokalnih moćnika, stranačkih listi za uhljebljenje i oni koji su preplašeni da će izgubiti posao ako ne glasaju.

Vrijeme je napokon da narod pokaže ono za što se digao u februaru 2014. godine. Vrijeme je da svoj bunt pokažemo svojim glasom i da ovu državu povedemo naprijed. Mi svoje principe stručnosti, kompetentnosti i javnog konkursa prodati nećemo.

Pozivam vas da izađete na izbore, i da glasate za Našu stranku. Idemo zajednički graditi bolji sistem i našoj djeci vratiti vjeru u ovu državu. Zajedno i tačka.”

Download PDF

7 Komentari

  1. Moj Selime džaba ti pisma kad su Tuzlu preplavili seljaci.
    Oni glasaju za pare a Tuzlaci pametuju i sjede u kafićima i lelemudaju
    Sloboda do groba!

  2. Sreca pa ove budale imamovica ali sama cinjenica da je clan sdp me navodi da za tu stranku ne glasam glasacu za covjeka a u sdp tuzla takvog nema

    • “hanefija”: otkuda takav rigidan stav prema imamoviću ipak je on načelnik s najdužim stažom a i jezera nam je napravio

  3. I sta jos osim jezera tvrtka mocarta a ni jezera nije on smislio vec nedim hrustanbegovic.sta mi jos u tuzli imamo pokazati ljudima koji dolaze mozda razglednicu islamovca odakle je ta seljacina lazov i lopov

  4. Nisam nikad bio začuđen na komentare o Imamoviću G-nacelniku.Sve mogu razumjeti kad je on u pitanju,ali mi ne ide u glavu njegova nadmenost.Naš mladi musliman se nekud izdigao.Popljuva Selima koji ga nekom njegovom greškom ustoličio.Tim stručni oko njega sve osmisli,a on pun perja.Hajde perja,no i paperja.Sramota,a Tuzla sa toliko mogućnosti nista ne napravi Šteta.Neću ni da govorim da je Nedimova zamisao i djelo najveće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here