Beogradska razglednica: Jutarnje neonacističke liturgije

1
829

Beogradske vlasti nekako privode borbu protiv fekalija koje su prelile trećinu grada koji nema kanalizaciju! Zamisite, trećina stanovništva glavnog grada, u 21. vijeku nema kanalizaciju i pliva u govnima! Šmrkovi su dosta fekalija poslali u Dunav i Savu. Ipak, Beograd strašno smrdi! Na neonacizam! Šmrkovima nisu očišćene PINK; Heppy, Politika, Novosti, Kurir, Alo, Srpski telegraf, Informer i druge neonacističke farme pod direktnom kontrolom, diktatora Aleksandra Vučića!

Tovljenici sa tih neonacističkih farmi, od Krstića, Bilbije, Vučićevića, Apostoloskog, Marića,Sarape, ratnih zločinaca Šešelja, Šljivančanina i još desetine njih, drže jutarnje liturgije u slavu državnog vrha koji je devedesetih, drugim i drugačijim, nanio najstrašnija zla, do najvećeg – genocida u Srebrenici. Neonacistička propagandna mašinerija negira istorijske činjenice, režim Slobodana Miloševića diže do kosovskog mita, zločine smatra herojskom borbom za srpski nacionalni interes. Niko, od zemalja koje je Miloševićev režim napao, nije imao pravo da se brani. Jer, etničko čišćenje, urbicid,kulturocid ,konc-logori…i sve dalje od ljudskosti, jesu pravo Srba na slobodu, na život.

Zamislite, protiv Srba je i cijela međunarodna zajednica! Ona smatra da režim Slobodana Miloševića nije imao pravo da vrši zločine genocida i nad kosovskim Albancima, nije imao pravo da ponovi Srebrenicu! Režim Vučića, sa svim ministrima, dakle i kadrovski – od Dačića do Vulina, jeste nastavak politike, “velikog i mudrog vođe“, stvaranje velike Srbije. Negiranje genocida je nastavak genocida, rezervisanje prava na novi!

I danas su svi susjedi meta agresivne, neonacističke-velikosrpske politike. Režim Vučića, odnosno zloglasna BIA je, uz saradnju sa Rusima, pokušao srušiti vlast u Makedoniji i i Crnoj Gori. Devastiranje BiH je svakodnevni posao. Hrvati su masovno ustaše, „iako su to pokatoličeni Srbi“. Crnogorci nisu nacija već su Srbi, kao što su to Makedonci. Njihove pravoslavne crkve nisu njihove već srpske pravoslavne crkve. Bošnjaci, naravno, nisu nacija već Srbi-poturice, bez istorije, kulture, identiteta…

U danu kada cijela Evropa i cijeli civilizirani svijet obilježava 11. juli kao dan sjećanja na genocid u Srebrenici, srpski neonacisti od jutarnjih sati drže neonacističke liturgije u pisanim i elektronskim medijima. Govore laži od kojih se normalnom čovjeku povraća. Ideolog srpskog neonacizma, ratni zločinac Vojislav Šešelj je nakon liturgije na PINK televiziji voditeljima poklonio bedževe na kojima piše :U Srebrenici se nije dogodio genocid“. Voditelji su se ljubazno zahvalili!

Znakove nade druge i drugačije Srbije, daju Danas, NIN, Vreme, Televizija N1, nevladine organizacije poput Žena u crnom, intelektualci poput Filipa Davida, Rajka Danilovića, Latinke Perović, Vidosava Stevanovića, dio opozicije na čelu sa Čedom Jovanovićem i Nenadom Čankom…Oni osuđuju zločine Slobodana Miloševića počinjene, neovlašteno, u ime srpskog naroda. Oni osuđuju i reinkarnaciju istog režima pod vođstvom Aleksandra Vučića, Miloševićevog ministra koji je za skupštinskom govornicom rekao; “Za svakog poginulog Srbina, ubićemo stotinu Muslimana!”

Ta druga, evropska Srbija, danas, kao i prije 24 godine, osuđuje zločin genocida u Srebrenici. Upravo zbog toga je režim satanizira kao izdajnike Srbije i srpskog naroda.

No, pitanje za be-ha državnu vlast jeste: zašto kukavički šuti na ponašanje Srbije! (Piše: Ekrem Avdić)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here