Beograd: Đorđe Balašević nakon 40 godina nastupio u prepunoj Kombank dvorani

0
525

Kantautor Đorđe Balašević nastupio je u Beogradu u prepunoj Kombank dvorani, na mestu gde je svoje prve solističke koncerte održao pre 40 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Monodrama, recital, stand up i u isto vreme koncert pod nazivom “Kalendar mog detinjstva” počeo je večeras u Beogradu pred mnogobrojnom publikom, a Balašević im se obratio sa “Dobro veče, Beograde”, uz konstataciju da je bilo vreme da se vrati u ovu dvoranu, koja je pre mnogo godina nosila drugačiji naziv kada je držao svoje prve solističke nastupe.

“Večeras smo se našli da malo evociramo neke uspomene, da vas malo davim. Šta ima večeras, sve najvažnije utakmice su prošle”, kazao je Balašević, a publika ga je pozdravljala aplauzima.

Počeo je sa pesmom “Ratnik paorskog srca”, a zatim je usledila “Eleonora (za Bogojavljensku noć).

Kako je ranije najavljeno, program je moguće smestiti samo u jedan žanr: Đole.

“Kalendar mog detinjstva”je zamišljen kao priča o događajima koji su obeležili detinjstvo autora, uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina, “Protinu kći”, “Ne volim januar”, “Finu laganu stvar”i uvek neku novu pesmu.

Osim ovog, u Kombank dvorani, Balašević će održati koncerte i 4, 6, 7. i 9. decembra, a od trenutka puštanja u prodaju karata za večerašnji koncert, bile su velike gužve na blagajni na Trgu Nikole Pašića, zbog čega je izabrano i dodatnih nekoliko termina.

Svih pet termina je rasprodato.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here