Bego Gutić podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba zastupnika SDA u Tuzli

0
470

Bego Gutić, predsjedniku Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzli uputio je ostavku na mjesto predsjednika Kluba zastupnika ove stranke u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK). Gutić je za Klix.ba potvrdio ovu informaciju, kazavši da ostavku podnosi iz ličnih razloga.

“Ta pozicija zahtijeva mnogo angažmana i slobodnog vremena koje ja nemam. Zbog prevelikih privatnih obaveza u ovom trenutku mislim da ne mogu na najkvalitetniji način odgovoriti tako važnoj funkciji. Zahvalio sam se Kantonalnom odboru SDA na ukazanom povjerenju, kao i zastupnicima u Skupštini TK na korektnoj saradnji”, rekao je Gutić za Klix.ba.

Gutić ostaje član Kluba zastupnika SDA u Kantonalnoj skupštini.

“Moja ostavka na poziciju predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini TK nema veze s mojim daljnjim političkim angažmanom koji će i dalje biti u okviru SDA”, dodao je Gutić.

Za sada nije poznato ko će zamijeniti Gutića na poziciji predsjednika Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK.

Kako saznajemo, o tome će odlučiti Kantonalni odbor stranke na sjednici koja će biti održana sutra. Nakon toga odluka o prijedlogu kandidata će biti proslijeđena Klubu zastupnika SDA u Skupštini TK na potvrđivanje, objavio je Klix. (Foto: Arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here