Banja Luka: Pijani vozač napao policajca

0
143

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka sinoć su lišili slobode S.L. iz Banje Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, oko 23.40 sati policijski službenici su u mjestu Borkovići, Banja Luka, zaustavili putnički automobil “Golf“ kojim je upravljao osumnjičeni u vidno alkoholisanom stanju i koji je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine, saopćili su iz MUP-a RS. (klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here