Balašević mjesec dana nakon infarkta održao koncert

0
207

Balašević sinoć je oduševio prepunu dvoranu Gradski vrt u Osijeku. Legendarni kantautor održao je svoj prvi koncert nakon infarkta i liječenja u bolnici, a oduševljena masa jutros dijeli fotke i dojmove s koncerta. Balašević je u Osijeku pjevao tri sata, što znači da je malo skratio svoje standardno vrijeme, ali je publika bila u transu.

Balašević se odmah nakon koncerta javio obožavateljima na svojoj službenoj Facebook stranici, a za Osječane je napisao i emotivne stihove koji su oduševili ekipu na društvenim mrežama.

“‘Puno srce Osijeka…’ Zagreb sljedeći!” napisao je Balašević na Facebooku i objavio fotke s koncerta. Sa slika je jasno da pjevač izgleda potpuno isto kao i prije infarkta te da nema vidljivih posljedica bolovanja. Ovim je potvrđeno da će Balašević održati i koncert u Zagrebu, koji je planiran 26. prosinca ove godine.

“Hej, Lega… Bila je to zima pusta, pijana… Ljubila me jedna lepa Smiljana… Sludila me, Esekerka, jedina u majke ćerka…

Treperila kao breza… Lagala me, prepredenka, da je loza samog Trenka… Hajdučica i princeza…
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to vreme oko blagdana… Bela šlinga od pahulja satkana… I praporac na toj šlingi…

Za zornicu “čingi-lingi”! A za fruštuk srk čobanca… Od Čepina do Erduta, bez šešira i kaputa… Sonicama sa dva vranca…

Hej, lega, sretneš li je kad? Da l’ ti glavom klimne samo, kad se seti da se znamo? Il’ prođe… Ko da nisi tu? To bi više ličilo na nju…

Hej, lega, ko bi znao tad… Da mi mogu doći glave one oči boje Drave… Moj lega… Kad ugasne žar… Ostane od silne vatre pepeo i gar… Ali čežnja teško umine… To su neke vražje dumine…

Bila je to zima čista, božija… Svaka nova bila je sve lošija… Ljubila me Esekerka, umiljata moja zverka… Plela me u dugu kiku… Još se krijem u toj kosi dok me zadnja treska nosi… Polagacko niz ‘štrosiku’…”, napisao je Balašević.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here