Associated Press distribuirao više od 700 sati snimaka protesta u Hong Kongu

0
134

Associated Press je ranije ove sedmice saopćio da je svojim korisnicima distribuirao više od 700 sati video snimaka aktuelnih antivladinih protesta u Hong Kongu, uključujući i nekoliko ekskluzivnih snimaka.

AP navodi da su distribuirani snimci snimljeni uživo i uređeni.

Stotine emitera i digitalnih informativnih medija širom svijeta koristilo je AP-ove video snimke sukoba demonstranata i policije.

AP je prvi imao video snimke uživo o naporima policije da vrate pod svoju kontrolu hongkonški Politehnički univerzitet i uhapse demonstrante zarobljene u kampusu prošle sedmice. Snimci uživo bili su dostupni sa više tačaka gledišta na četiri od pet AP kanala koji uživo emitiraju sadržaj.

Otkako su protesti počeli u junu, AP je obezbjedio ekskluzivne snimke, uključujući uređene video snimke demonstranata koji su 1. jula ušli u skupštinu Hong Konga, i snimci protesta uživo 2. oktobra u jednoj školi kada je policija upucala tinejdžera demonstranta.

Dobavljači sadržaja kao što su Agencia EFE, Spectee, Viral Press, Newsflare i Storyful dopunjavali su AP-ove video snimke i dalje distribuirali kupcima. (agencije)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here