Amina Halilović sa 16 godina sjajno je debitovala za odbojkašice Slobode u Premijer ligi BiH

1
1064

Odbojkašice tuzlanske Slobode sinoć su poražene u susretu s ekipom Banja Luka Voley, u utakmici u kojoj su dva seta igrana na „produžetke“.

Selma Mulahallović i Amina Halilović, odbojkašice Slobode (Snimio: Miro Petrović)

Trener Tuzlanki, Armin Dervišević, kaže da je rezultat mogao biti i drukčiji.

 

– Da nas je malo poslužila sreća mogli smo favorizovanom domaćinu uzeti barem jedan set – smatra trener Slobode.

Međutim, odbojkašice Slobode impresionirane su debijem u Premijer ligi najviše zbog debija 16. godišnje Amine Halilović, tehničara u ekipi.

– Njen debitantski nastup bio je fantastičan, jer se odlično snašla na poziciji tehničara. A ona je 2003. godište i pred njom je sjajna budućnost – izjavila je za Fenu kapitenica Slobode, Elma Karabegović.

Mlada tuzlanska odbojkaška nada, Amina Halilović, ovom utakmicom skrenula je pozornost javnosti, a evo šta ona kaže o svom debiju.

-Pa, naravno, bilo je malo straha i treme. Trebala sam opravdati očekivanja trenera, kao i ekipe. Nemam baš puno iskustva, ali dala sam svoj maksimum i potrudila se da pridonesem ekipi što više, a to se na kraju pokazalo dobrim učinkom – kaže Amina Halilović u razgovoru za Tuzla LIVE..

Mlade odbojkašice Slobode, Azra Kasumović i Amina Halilović (Foto: Miroslav Petrović)

Po reagovanju trenera i suigračica, smatra da je zadovoljila u svom prvom nastupu u najvišem rangu bh. ženske odbojke.

– Svi su rekli da su zadovoljni mojom igrom. To me obavezuje tako da ću nastaviti da radim i da na treninzima i nastupima budem što bolja – obećava mlada odbojkašica.

Ispričala je da odbojku trenira od 2011. godine, dakle, kada je pošla u drugi razred osnovne škole.

– Počela sam da treniram u tuzlanskom Jedinstvu, kod trenera Tihomira Pavličevića, kao i u školi „Mikasa“ trenera Almira Žilića. Pred početak ove sezone prešla sam u Bosnu iz Kalesije. Spletom okolnosti došla sam u Slobodu i vjerujem da ću tu napredovati, priča.

Amina Halilović ide u Gimnaziju „Meša Selimović“ u Tuzli i kaže da je odlična učenica. Ima starijeg brata koji je desetak godina trenirao karate, student je Mašinskog fakulteta.

– Roditelji me apsolutno podržavaju u svemu, pa tako i kada je sport u pitanju. Moje ambicije u životu odnose se na završetak srednje škole i upis na fakultet. Naravno, želja mi je da se nastavim baviti odbojkom, ali nikad se ne zna šta sutra donosi. Tako da ću i to pustiti da vidim kako se odvija, pa ću se u skladu s tim ponašati. Smatram da sport i škola mogu jedno s drugim – kaže sugovornica.

U idućem kolu je kantonalni derbi, kada se u Tuzli sastaju Sloboda i lukavački Smeč. Ta utakmica može odrediti sudbinu Slobode do kraja šampionata.

– Sve djevojke govore o utakmici protiv Smeča i kako žele da uzvrate za poraz u prvom dijelu prvenstva. Sinoć smo u Banjoj Luci pokazale da se možemo nositi sa ovim ekipama koje su na vrhu. Tako da vjerujem u uspjeh protiv Smeča, ali i da do kraja prvenstva možemo još bolje – zaključila je Amina Halilović za naš portal (Miroslav Petrović).

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here