Amerika: Suprugovo tijelo 10 godina držala u zamrzivaču da bi primala penziju

0
179

Američka policija vjeruje da je žena koja je čuvala suprugovo tijelo u zamrzivaču 10 godina to učinila da bi u pomenutom periodu mogla koristiti njegovu veteransku penziju u ukupnom iznosu od 170.000 dolara, kao i ostale povlastice.

Portparol policije grada Tuele u saveznoj državi Juta za agenciju “DPA” je kazala da je žena pronađena mrtva u svom stanu 22. novembra. Komšijama je bilo neobično kada im ni nakon nekoliko dana nije otvarala vrata pa su pozvali policiju.

Policajci su se tokom pregleda stana iznenadili kada su u zamrzivaču pronašli tijelo njenog supruga.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posljedica bolesti između februara i marta 2009. godine, rekla je portparol.

U ponedjeljak su istražitelji pronašli ovjereno pismo iz decembra 2008. Vjeruju da ga je napisao preminuli muškarac, a u njemu stoji da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Čini se da je žena nastavila da prima suprugove penzije i nakon njegove smrti, a po procjeni policije sveukupna svota je iznosila oko 177.000 dolara.

Američki mediji prenijeli su da istražitelji pokušavaju utvrditi je li preminula žena sve vrijeme primala i socijalnu naknadu. (24sata.hr)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here