Aluminij u naredna 24 sata neće ostati bez struje

0
477

Aluminij d.d. Mostar uspio je vlastitim sredstvima osigurati opskrbu električnom energijom za jedan dan – ponedjeljak. Borba se i dalje nastavlja u iduća 24 sata s obzirom na to da je Neovisni operator sustava BiH zatražio od Aluminija da u potpunosti obustavi proizvodni proces, te najavio skidanje Aluminija s elektroprijenosne mreže.

Što će se dalje događati, točnije sutra, još je neizvjesno. Vremena je malo, situacija je alarmantna – poručili su zaposlenici Aluminija, koji su se okupili ispred trafostanice na Čulama. Stotinjak radnika mirnim okupljanjem želi skrenuti pažnju Vladi FBiH, kao većinskom vlasniku, da reagira i pomogne im u riješavanju problema.

“Radnici su u velikom strahu, grču, borbi za svoja radna mjesta. Kao što smo rekli nećemo, dozvoliti da se tvornica ugasi, poduzet ćemo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Ovo je samo prva stanica ovo gdje smo se pojavili, druga stanica će biti Sarajevo”, poručio je Romeo Biokšić, predsjednik NSZ-a Aluminija d.d. Mostar

V.d. direktor Dražen Pandža istakao je, što se tiče struje za utorak i ostatak tjedna, da još nemaju zatvorenu situaciju: “Pokušavamo to riješiti na način da se firma sama snađe, imali smo razgovore, odnosno kontakte s Vladom – u ovom momentu direktan kontakt ostvarili smo sa dopremijerkom Jelkom Miličević, koja se intenzivno uključila u rješavanje ovoga problema”.

Podsjećamo, Neovisni operator sustava BiH od Aluminija traži da zbog neizmirenih obaveza u potpunosti obustavi proizvodni proces.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here