Alibegović: Nije osveta Slobodi, nemamo slobodnih sudija

1
314

Predsjednik Zbora rukometnih sudija Tuzle, Amor Alibegović, neistinitim je nazvao optužbe čelnika RS Sloboda koji su, na današnjoj konferenciji za novinare, ustvrdili da je zbog osvete sudija upitno odigravanje utakmice 2. kola Premijer lige BiH između Slobode i Goražda, jer nisu delegirali nikoga za dužnost zapisničara i mjerioca vremena.

Amor Alibegović i Ademir Hajdarhodžić (Sloboda) – Foto: Miro Petrović

U izjavi za Fenu Alibegović kaže kako je tačno da su Slobodi poslali dopis u kojem navode da nemaju na raspolaganju suce koji bi mogli obaviti dužnosti za zapisničkim stolom, ali da će nastojati da ih bude na narednim utakmicama.

– Jednostavno nas nema dovoljno. Tvrdnja da je u pitanju osveta što naši suci nisu sudili na međunarodnom rukometnom turniru u povodu 60-godišnjice Slobode, te da sam tražio da mi organizujemo turnir i nešto zaradimo, nije tačna. Međutim, kada već to spominju, smatram da je bilo logično da su za turnir uzeli tuzlanske sudije, a ne ženski sudijski par iz Srbije. Tim prije, što je Zbor rukometnih sudija Tuzle među najjačim u BiH – kaže Alibegović.

Podsjeća da je u rukometu više od 40 godina, da je nekada igrao u Slobodi i da su tuzlanske sudije uvijek besplatno sudile na Slobodinim turnirima i prijateljskim utakmicama.

– Za nedavni turnir su iz Slobode tražili da oni određuju ko će suditi, a logično je da o tome odlučuje Zbor sudija. Predsjednik kluba, Ismar šabović, rekao je da će uzeti sudije koje oni hoće. Doveli su sudije iz Sarajeva i inostranstva, a sigurno je da smo u Tuzli mogli dati bolje arbitre. Sada je proradila sujeta, pa i da naše sudije nisu delegirane na prvenstvenim utakmicama, teško da bi im sutra iko želio voditi zapisnik i mjeriti vrijeme – objasnio je predsjednik Zbora.

Kaže da je danas, prije konferencije za novinare, razgovarao s pojedinim ljudima Slobode o ovom problemu, a da je u salu ušao potpredsjednik Slobode, Damir Bećirović, i obratio mu se prilično grubo.

– Nije došao ni da se pozdravimo, nego je drsko rekao: „Šta ćeš ti ovdje“? Izašao sam, a oni neka razmišljaju o svojim postupcima. Koliko čujem, zvali su i sudije iz Banovića, a i oni su ih odbili. Zašto? Ako žele, nudim im sastanak u ponedjeljak sa predstavnicima Zbora sudija Tuzla, pa da riješimo probleme na normalan način – zaključio je Alibegović u razgovoru za Fenu.

Na pitanje šta uraditi da sutrašnja utakmica Sloboda – Goražde ne dođe u pitanje, rekao je da se Slobodini čelnici mogu obratiti zborovima sudija u drugim gradovima TK i da vjeruje da će nekoga naći.

Ovim povodom pokušali smo kontaktirati i predsjednika Rukometnog saveza TK, Aliju Hasića, ali je bio nedostupan. Navodno je zbog zdravstvenih problema hitno otišao u UKC Tuzla. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here