Cuderman: Nadam se da će publika u Tuzli dobro popratiti turnir mladih rukometašica iz osam zemalja (Foto)

0
886

Nakon dvodnevnog boravka u Tuzli s ciljem sagledavanja uslova za organiziranje IHF/EHF Women’s Trophya, koji će se u ovom gradu održati krajem maja i početkom juna, Alenka Cuderman, koordinatorica za ženski rukomet u EHF-u, vratila se u Beč puna dojmova.

Njena inspekcija onoga što pružaju Tuzla i dvorana Mejdan za turnir osam reprezentacija Evrope, okončana je sastankom sa predstavnicima RS BiH i RS TK, na kojem su razrađeni svi detalji bitni za predstojeće takmičenje.

-Prvo što bi voljela da istaknem je izvanredna motivacija i spremnost domaćina da organizira dobar turnir za internacionalnim učesnicima i da se osiguraju maksimalni uslovi za rad domaće reprezentacije, ne samo na tom turniru nego i za buduća takmičenja – izjavila je Cuderman za Fenu.

Istaknula je da se dogovorena infrastruktura odgovara propozicijama turnira IHF/EHF Women’s Trophya 2018, ali je napomenula da domaćini moraju još uraditi dio bitnog posla u dvorani Mejdan.

– Svlačionice za igrače i sudije moraju se renovirati. Ali, kako sam informirana, taj projekat je već u toku od strane samog Sportskog centra Mejdan. Nacrti su spremni I finansijska sredstava su već osigurana. Vjerujem da će sve biti u redu za naš turnir, koji će se održati od 29. maja do 3. juna – kaže dužnosnica EHF-a.
Izrazila je nadu da će publika u Tuzli dobro popratiti turnir juniorki iz Azerbejdžana, Belgije, Kipra, Estonije, Velike Britanije, Luksemburga, Moldavije i BiH.

Alenka Cuderman, inače, veliko je ime evropskog ženskog rukometa. U karijeri je nastupala za Olimpiju, beogradski Radnički, tuzlansko Jedinstvo, te Giessen (Njemačka) i Servet (Švicarska). Nakon završetka karijere ostala je u rukometu, sada kao visoka dužnosnica EHF-a u Beču.(Fena, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here