Alain Delon doživio moždani udar

0
256

Velikan francuske kinematografije Alain Delon oporavlja se u Švicarskoj nakon što je nekoliko nedjelja proveo u pariskoj bolnici poslije moždanog udara, prenijeli su francuski mediji.

Delonov najstariji sin Anthony potvrdio je da je glumac od 83 godine imao “blagi” izliv krvi oko mozga i kardio-vaskularne smetnje dodajući da se sada oporavlja u jednoj švajcarskoj klinici poslije hospitalizacije u Parizu.

Anthony Delon je rekao da je slavni glumac operisan u Parizu i da je u bolnici proveo tri nedjelje, javila je agencija Frans pres.

Slavni Delon je u maju primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Međunarodnom festivalu u Kanu, rekavši da se ne sjeća kad je posljednji put bio toliko dirnut do suza.

Glumac je tada rekao da želi da se oprosti od publike kojoj želi da uputi zahvalnost. Dodao je da je bio programiran za uspjeh, ali ne i za sreću.

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svjetske kinematografije s rijetkom harizmom, stilom i velikom fizičkom ljepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su “Rocco i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelanđela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija i u pozorišnim predstavama sa kćerkom. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pjesmom “Paroles, Paroles”.

Iako je Delon poznat po verbalnim ispadima, aroganciji i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here