Akcija policije TK: Uhapšeno 12 osoba, među kojima i tri žene (Foto)

0
1812

Dvanaest osoba, među kojima i tri žene, uhapšeno je jučer u akciji službenika Sektora kriminalističke policije MUP TK-a – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, osumnjičenih da su u proteklom periodu na području grada Tuzla počinili više krivičnih djela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, kao i krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga iz člana 239. istog zakona.

Prema danas objavljenom saopćenju MUP-a TK, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK i postupajući po naredbama Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretrese na 13 lokacija na području grada Tuzla, kojom prilikom su slobode lišeni: G.U. (34), M.A. (31), H.F. (31), M.A. (29), I.S. (28), G.O. (29), K.K. (26), T.S. (21), H.D. (31), A.M. (30), M.P. (55) i T.A. (50), svi iz Tuzle.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, koja će biti predmet vještačenja, te oružje, minsko-eksplozivne naprave, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji ukazuju na izvršenje krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade, navedena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu TK, rečeno je u MUP-u TK. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here