Admir Smajić novi trener tuzlanske Slobode, predstavljanje u ponedjeljak

0
683

Admir Smajić novi je šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, saznaje Tuzla LIVE iz dobro obaviještenih izvora.

Admir Smajic, tim menadzer Slobode (Snimio: Miroslav Petrovic)

Predstavljanje novog „kormilara“, koji će naslijediti Zlatana Nalića, zakazano je za ponendjeljak, kada će biti saopćeno i ko će sve biti u stručnom štabu, te kada će početi pripreme ekipe za narednu sezonu.

Zanimljivo je da je Smajić tačno prije godinu dana preuzeo Slobodu kao tim menadžer, u saradnji sa Milenkom Bošnjakovićem. Naslijedili su Slavka Petrovića kome je otkaz neočekivano uručen neposredno pred početak priprema.

Mjesec dana poslije, Smajić je iznenada podnio ostavku, navodno zbog problema s leđima, a bliže je istini da je odstupio s mjesta šefa struke zbog uplitanja u njegov rad pojedinaca iz klupske uprave. Pored ostalog, želio je ekipu povesti na pripreme u Bugarsku, što je odbijeno, tako da su se „crveno-crni“ cijelo vrijeme pripremali u Bukinju kod Tuzle.

Nakon Smajićevog odlaska, Slobodu je do početka prvenstva vodio Bošnjaković, a zatim i dva kola prvenstva. Poraz od Zrinjskog (0:1) i remi sa Zvijezdom 09 u gostima (1:1) razlog su smjene Bošnjakovića, sada trenera Tuzla Cityja. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here