Adis Pokvić priznao pisanje grafita u Gornjem Vakufu-Uskoplju

0
271

Počinitelj krivičnog djela izazvanja međunacionalne netrpeljivosti počinjenjog u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, koje je izazvalo uznemirenje u srednjoj Bosni, je otkriven.

Iz MUP-a SBK potvrđeno je da se radi o 32-godišnjem vlasniku oštećenih stambenih objekata i automobila.

Adis Pokvić, jedan od vlasnika objekata i automobila, u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, na kojima su u noći sa nedjelje na ponedjeljak ispisani grafiti uvredljivog sadržaja počinitelj je ovog krivičnog djela okvalifikovanog kao izazivanje međunacionalne netrpeljivosti.

Rezultat je ovo četvorodnevne intenzivne policijske istrage u koju su, uz inspektore PS Gornji Vakuf-Uskoplje, PU Bugojno, te MUP-a SBK bili uključeni i inspektori FMUP-a.

Podsjećamo na izjavu u datu u dvorištu porodične kuće u ponedjeljak.

I bio je u pravu ovo je bilo ciljano. Izvršenje krivičnog djela, kako nezvanično saznajemo, njegov brat je u cjelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Pokviću će se na teret staviiti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da će, bez obzira što je sam ispisao grafite, odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here