ABA 2 liga: “Uspjeli su! OKK Sloboda je konačno probila led i ostvarila prvu pobjedu u sezoni”

1
1513

Košarkaši OKK Slobode pobijedili su večeras ekipu Splita 84:73, dobivši tri četvrtine, dok je posljednja bila “egal”.

Na službenoj stranici ABA 2 lige napisano je povodom uspjeha tuzlanskog tima slijedeće:

“Uspjeli su! Nakon što su izgubili početne tri utakmice u prvenstvu ABA 2 2019./20., Sloboda je konačno uspjela probiti led i ostvariti prvu pobjedu u sezoni. Momci iz Tuzle prevladali su nad Splitom na domaćem terenu, dok je njihov junak ove srijede navečer bivši igrač Partizana NIŠ-a Amar Gegić.

Gegić je bio najbolji strijelac Slobode sa 16 poena, a imao je i 7 skokova i 7 asistencija.

Ako detaljnije pogledate statistiku, vidjet ćete da je Sloboda u nekim ključnim elementima igre bila daleko bolja od Splita. Domaći su ostvarili 15 ofanzivnih skokova, imali su 21 asistenciju i na kraju su u ovoj utakmici napravili 11 ukradenih lopti”.

No, osim Gegića trena pohvaliti cijelu ekipu, a posebno sjajnu u publiku koja je skoro cijelu utakmicu nosila svoje pulene.

Ovu utakmicu, inače, prenosila je Arena Sport HR, čiji komentator je totalno pao na ispitu profesionalizma. Na startu je rekao da ga u prenosu zanima isključivo Split, teško je podnosio poene tuzlanskih košarkaša, a kikseve Splićana pratio je uz pristrasne kometare.

Kao da ga je neko natjerao da prenosi utakmicu, kukao je na “producente iz Tuzle”, jer je navodno ton kasnio, pa nije čuo sudačku pištaljku i nije mu bilo jasno šta je katkad dosuđeno. Jasno je da je komentirao iz studija i da je bio totalni navijač. Vidno razočaran porazom jedva je dočekao kraj utakmice. Naš je dojam, naravno.

Vrhunac nesuvislog prenošenja atmosfere iz Mejdana, gdje je posjeta bila među najboljim unazad par godina, bila je komentatorova opaska – unatoč čestim kadrovima dobro popunjenih tribina, da je “posjeta vrlo skromna”, te da je “razglas postavljen tako da se može čuti glas skoro svakog gledatelja”!?

Ako nije sve dobro čuo, nadam se da je barem sve vidio, pa je zaista neshvatljivo kako je posjetu procijenio slabom. Skoro da bismo se mogli opkladiti da je posjeta u Tuzli bila veća nego na svim ostalim utakmicama 4. kola ABA 2 lige.

Zato poruka komentatoru: Aferim, majstore! (mp – Foto: mpt)

Download PDF

1 komentar

  1. Bio sam na utakmici i mogu reći da nikada Sloboda nije bolje organizovala jedan meč u Mejdanu. Uživao sam u igri, organizaciji i publici koja je ostala dostojanstvena, unatoč pokušaju sudija da pomognu Splitu. Što se tiče tog voditelja na Sport klubu, trebala bi Sloboda uputiti zvaničan prigovor organizatoru prijenosa, da ne ostane na ”subjektivnom” mišljenju novinara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here