Putin prihvatio poziv da posjeti Srbiju

0
365

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju, kao izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dve zemlje, rečeno je danas na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku u Predsedništvu Srbije, ambasador Čepurin je zahvalio Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je poseta Putina izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dveju zemalja.

Očekuje se da tokom posete ruskog predsednika bude potpisano više sporazuma koji bi to omogućili.

Vučić je rekao da je poseta predsednika Rusije velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srbijansko-ruskih veza, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Ambasador Čepurin je zahvalio Vučiću na organizaciji koncerta ansambla Aleksandrov i preneo da su članovi ansambla oduševljeni pažnjom kojom su dočekani u Srbiji.

On je takođe čestitao Vučiću na ponovnom otvaranju Narodnog muzeja, uz konstataciju da je time Beograd postao prava metropola, jer iz iskustva ruskih muzeja zna koliki broj turista oni privlače.

Vučić je čestitao Ruskoj Federaciji na dobroj organizaciji Svetskog prvenstva u fudbalu, a ambasador Čepurin uzvratio pohvalama za dobru igru reprezentacije Srbije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here