Nihad Uk novi generalni sekretar Naše stranke

0
497

Predsjedništvo Naše stranke je, na prijedlog predsjednika Predraga Kojovića, imenovalo Nihada Uka na mjesto generalnog sekretara stranke.

Predsjedništvo Naše stranke je, na prijedlog predsjednika Predraga Kojovića, imenovalo Nihada Uka na mjesto generalnog sekretara stranke.

Uk je vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar i Gradskom vijeću Sarajeva, a nekoliko godina je vodio lokalni odbor Naše stranke Centar.

Kojović je izjavio da je Uk ranije radio na reogranizaciji odbora NS u Centru, te da je zaslužan za nekoliko važnih lokalnih inicijativa koje smo pokrenuli na polju zapošljavanja mladih, stambenog zbrinjavanja, pokretanja noćne linije javnog prevoza.

– Izborom mladog čovjeka na ovu poziciju pokazujemo da posvećenost Naše stranke mladima nije samo fraza, već istinsko opredjeljenje u našem djelovanju – kazao je Kojović.

Uk je izjavio da imenovanje na tu poziciju za njega predstavlja veliku čast, obzirom da je time pokazana otvorenost u radu Naše stranke i spremnost da se mladim ljudima koji su radili sa lokalnim zajednicama pruži šansa.

– Sada je pred nama da se pripremamo za Opće izbore 2018. Ključni zadatak za nas je da obilazimo lokalne zajednice i podižemo odbore širom zemlje. Imamo dobre politike, imamo kvalitetne ljude, ovo je prilika koju nećemo propustiti – kazao je novoimenovani generalni sekretar Nihad Uk, saopćeno je iz Naše stranke.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here