Zvizdić nakon susreta sa Kernom: Evropska perspektiva ostaje prioritet Zapadnog Balkana

0
132

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić nakon sastanka sa austrijskim kancelarom Christianom Kernom u Beču rekao je kako Bosna i Hercegovina i Austrija imaju vrlo sadržajnu ekonomsku saradnju te da se otvaraju i nove mogućnosti unapređenja tih odnosa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Imamo vrlo sadržajan ugovorni odnos između Bosne i Hercegovine i Austrije”, rekao je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH naglasio je kako je razgovarano da se u nastavku potpiše nekoliko sporazuma u oblasti obrazovanja, naučene i tehničke saradnje i turizma između BiH i Austrije koji će doprinijeti razmjeni znanja i iskustava.

“Naša dobra saradnja u oblasti obrazovanja traje preko 100 godina. Imamo preko 3.000 studenata iz BiH na studijima u u Austriji što stvara i otvara nove kapacitete odnosa i saradnje”, naveo je Zvizdić.

Istakao je kako je austrijskog kancelara informisao o situaciji u BiH i Zapadnom Balkanu, a posebno nakon prošlosedmičnog samita Zapadnog Balkana koji se održao u Sarajevu, koji je bio prvi regionalni skup koji se održao na tim prostorima ikada.(aa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here