Zorana Miličević nova igračica Jedinstva, ali i “lice za naslovnice” (Foto)

0
750

Uoči skorašnjeg početka priprema za novu sezonu, čelnici tuzlanskog Jedinstva doveli su još jednu kvalitetnu rukometašicu.

Danas je jednogodišnji ugovor s viceprvakinjama BiH potpisala Zorana Miličević (23), lijevi bek, koja je rođena u Doboju, a u karijeri je nastupala za ekipe beogradske Crvene zvezde, te Mladosti iz Nove Pazove.

– Novi trener Jedinstva Dragan Lukić pozvao me i nakon što sam dobro razmislila, prihvatila sam ponudu i od danas sam igračica kluba iz Tuzle – rekla je Miličević u razgovoru za TuzlaL!VE.ba.

Motivirana je za dokazivanje u novom klubu i, kaže, dat će svoj doprinos uigravanju ekipe za dobre rezultate.

Uzgred, Zorani je baš danas rođendan, a pokušavajući da pronađemo s Facebooka fotos za ilustraciju, ustanovili smo da se radi o osobi koja bi imala mjesta i na naslovnicama “lifestyle” časopisa.

Sasvim sigurno će ljubitelji rukometa, posebno muški dio, imati poseban motiv da dolaze na utakmice “labudica” i bodre nove i prijašnje “zvijezde”.

Inače, osim što su doveli trenera Lukića, u Jedinstvu su do sada angažovali i lijevog beka Andreu Mijailović iz Loznice, dok su ugovore obnovili s Admirom Zvekić, Damljanom Bošnjak, te Mateom i Martinom Šumelj.

Tuzlanke se ove godine nisu prijavile za Challenge kup, a s obzirom na suspenziju RS BiH to im neće teško pasti.

Pripreme igračica Jedinstva za novu sezonu počet će, kako nam je rekao trener Lukić,  najvjerovatnije između 15. i 20. augusta, ovisno o tome hoće li suspenzija našeg saveza od EHF-a rezulirati pozitivnom reakcijom nadležnih bh. institucija. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here