Zoran Trlin, predsjednik Gruda: Nikada nismo izgubili od Jedinstva!

0
742

“Derbi svih derbija” ženskog rukometa odigrat će sutra u tuzlanskom Mejdanu ekipe Jedinstva AtlasRelaxa i Gruda.

Obje ekipe riješile su u svoju korist sve ovogodišnje utakmice. Gruđanke imaju svih 16 pobjeda i samo ih bod iz četiri susreta dijeli od treće uzastopne titule prvakinja. Tuzlanke su na 2. mjestu s 11 bodova zaostatka.

Dok u taboru Jedinstva AtlaRelaxa s nestrpljenjem očekuju derbi 19. kola Premijer lige, ali i drugog dijela prvenstva, u taboru Gruda utakmicu dočekuju potpuno mirno.

– To je utakmica kao i svaka druga. Idemo u Tuzlu odigrati što bolje, a ako to bude dovoljno za pobjedu, slavit ćemo. Ako ne, čekat ćemo novu priliku, jer do kraja prvenstva su još četiri kola – kaže za Fenu Zoran Trlin, predsjednik Gruda i “alfa i omega” kluba od njegovog osnivanja.

Ekipa Gruda nije poražena od novembra 2014. godine. Od tada, nanizale su 54 službene utakmice bez poraza. Takav bilans ne pamti se u bh. rukometu.

– Od Jedinstva nikada nismo izgubili. To što smo napravili veliki niz pobjeda ne znači ništa, niti posebno pratimo. Svaki niz ima početak i kraj. Trofeji i naslovi prvaka jedino ostaju i pamte se – napominje predsjednik Gruda.

Na svako putovanje duže od 4-5 sati, rukometašice Gruda putuju dan ranije. Trlin veli da ne žele igračice tretirati kao robove, da se voze po 6-7 sati do mjesta igranja, uz sendvič.

– Treba da budu odmorne, da se druže i da upoznaju mjesto u kojem igraju. Tako će biti i ovoga puta. Trudimo se da imaju ljudski i dostojanstven tretman. Da cure znaju da su u klubu koji vodi računa o tome i da netko cijeni to što rade. Jer, tada i one imaju obvezu da na utakmicama daju sve od sebe. Mi smo kolektiv i naš moto “do kraja zajedno” sve govori – ističe Trlin.

Naš sagovornik napominje da su sve igračice na raspolaganju osim Anite Azinović koja je dulje ozlijeđena i za nju je sezona završena.

– Može se desiti da novi naslov prvakinja proslavimo u Tuzli, ali nema imperativa pobjede. Bitno je da djevojke odigraju susret maksimalno angažirano i kvalitetno – zaključio je Trlin.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Grude igra se u subotu od 18.30 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here