Zoran Petrović novi predsjednik UG „Kreka“ (Foto)

2
540

Inženjer Zoran Petrović novi je predsjednik UG „Kreka“, odlučeno je sinoć na redovnog izbornog Skupštini ovog udruženja, koje u kontinuitetu u Tuzli djeluje od 1979. godine. Za tajnicu Udruženja izabrana je Tatjana Krdžalić.

U Upravni odbor UG „Kreka“ izabrani su: Derviš Čičko (predsjednik), Milena Mičić – Mehmedagić, Dragan Plauc, Tihomir Knežiček i Esad Ibrišimović.

Članovi Nadzornog odbora su: Zvonko Gusković (predsjednik), Kruno Vučijević i Stjepan Tuka.

Izabrana je Skupština UG sa 15 članova u koju su imenovani: Mirza Salihspahić, Miroslav Petrović, Dragan Plauc, Eldar Hadžiahmetović, Esad Ibrišimović, Milena Mičić – Mehmedagić, Mustafa Mujačić, Koviljka Segat, Jadranka Karišik, Derviš Čičko, Tatjana Krdžalić, Josip Brumec, Tihomir Knežiček, Živojin Nikolić i Zoran Petrović.

Članovi Skupština usvojili su izmjene Statuta UG, izvještaj o radu za prošlu godinu i finanansijski izvještaj, kao i program rada za naredni period.

U programu rada UG „Kreka“ primarno je naznačen nastavak aktivnosti na vraćanju u posjed i renoviranju zgrade nekadašnjeg DTV „Partizana“, kao i brendiranja tradicionalne multinacionalne manifestacije „Susret Krečana“, koja se ove godine održava 39. put, kao i samog naselja Kreka koje je izgrađeno prije više od 100 godina i predstavlja kulturno-povijesnu vrijednost ovog dijela Tuzle.

Ove godine organizovat će se tradicionalni 6. proljetni susreti Krečana, kao i 39. susreti Krečana u decembru.

Udruženje će nastojati da aktivnosti proširi organizovanjem izložbi, promocijama knjiga i drugim za šta zanimanje pokažu članovi Udruženja, rečeno je. (tl)

2 Komentari

    • Da. Radi se o predsjedniku Udruženja koga bira po Statutu Upravni odbor a ne o Predsjedavajućem Skupštine koji ima jednokratni zadatak vođenja rada Skupštine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here