Zlatko Dalić: Najveća pobjeda u karijeri (Foto)

0
325

Nakon velike pobjede nad Argentinom (3:0), kojom je Hrvatska izborila prolaz u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kazao je kako je to bila najveća pobjeda u karijeri većine sudionika sinoćnje utakmice.

“Čestitam mojim igračima, ovo je za većinu nas najveća pobjeda u karijeri. Od prvog dana vjerujem u našu momčad, nisam možda vjerovao da ćemo proći dalje već nakon druge utakmice, ali sam vjerovao da ćemo proći. Nije Argentina bila zbrkana nego smo mi bili sjajni,” kazao je hrvatski izbornik.

Otkrio je kako zadnja dva dana nije radio niti na jednom dijelu taktike jer je htio rasteretiti momčad:

“Zadnja dva dana nismo radili taktiku, htio sam ih rasteretiti i opustiti. Želio sam da uživaju u nogometu. Uživala je Hrvatska, uživao je cijeli svijet”.

Otkrio je i zašto je Modrić imao drugačiju ulogu nego u prvoj utakmici.

“Protiv Nigerije smo imali igrača ispred Modrića i Rakitića, a sada iza njih kao korektora. Izbor je pao na Brozovića jer je on najbrži i najživlji od ostalih kandidata za to mjesto. Njegov zadatak je bio i da pazi i da pomogne Striniću čuvati Messija, a kasnije se zamijenio s Modrićem. Plan je bio da budemo na lopti, da možemo razviti napad, da ne bude kao u jednom trenutku protiv Nigerije”, kazao je Dalić.

Vatreni su tek dva sata nakon utakmice napustili svlačionicu, a tko zna koliko bi još ostali da nisu morali na zrakoplov, navodi Hina.

“U obje utakmice smo pokazali da smo na pravom putu da postanemo prava ekipa. Svi trčimo i igramo odlično defanzivno, a to je jedini put prema pravom rezultatu. Znamo da imamo prave i kvalitetne igrače koji mogu u svakoj utakmici zabiti barem jedan gol,” kazao je Ivan Perišić.

Krilni igrač Intera nije se previše zamarao tko će tamo čekati Hrvatsku.

“Nije bitno koga ćemo dobiti. Bitno je da igramo dobro i da gledamo sebe. Ove pobjede će nas napuniti samopouzdanjem i svi se moraju bojati nas, a ne mi drugih,” naglasio je Perišić.

Mario Mandžukić istaknuo je kako je pobjeda rezultat zajedničkog napora, dodavši kako je cijela momčad bila “man od the match” (igrač utakmice).

Šime Vrsaljko osvrnuo se na riječi argentinskog izbornika Jorgea Sampaolija koji je poslije utakmice izjavio kako je njegova momčad dominirala cijelo vrijeme.

“Možda je gospodin Sampaoli gledao neku drugu utakmicu. Ja to nisam vidio tako. Ja sam vidio kako se Argentinci valjaju po podu i plaću. Bili smo čvršći i bolji, imali smo bolje prilike nego oni. Argentina će se morati dobro potruditi kako bi prošla dalje”, kazao je branič Atletico Madrida. (H, F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here