Ženska stonoteniska reprezentacija BiH upisala dvije pobjede i poraz na SP

0
244

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno u Halmštadu učestvuje na 54. izdanje Svjetskog prvenstva, gdje je u prva dva kola upisala dvije pobjede i poraz.

Na ovom renomiranoj smotri najboljih u Trećoj diviziji boje BiH u Švedskoj predvode sjajna Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica, dok sa ekipom kao trener uz ekipu Amela Hadžiahmetović Mujezinović.

Naše najbolje stonoteniske će pokušati izboriti prvo mjesto i plasman u viši rang u konkurenciji Norveške, Velsa, Maldiva, Šri Lanke i Bangladeša. U prvom kolu BiH je sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna dva kola ostvarila pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1 te danas nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe).

Do kraja grupne faze Emina Hadžiahmetović i ostale reprezentativke imat će još dva duela, sutra protiv Maldiva te na kraju protiv Norveške.

– Još imamo šansi da se plasiramo u Drugu diviziju i pored poraza na startu od Velsa. Ključni meč igramo protiv Norveške u petom kolu – kazala je trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmštada. (SCsport)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here