Zbog klizišta zatvorena vozna traka na autoputu A1

0
287

Zbog klizišta na autoputu A-1 dionici Vlakovo-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo iza tunela Igman u dužini od 200 metara zatvorena je vozna traka.

Učestali su odroni na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Foča, M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Jajce-Banja Luka, M-6.1 Mostar-Nevesinje, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Mostar-Doljani.

“Tokom noći i jutra, zbog pada temperature, moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, dok je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, moguća smanjena vidljivost zbog magle. Preporučuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navodi se u saopćenju iz BIHAMK-a

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom. Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here