Zašto je Uprava Jedinstva AtlasRelaxa suspendovala igračicu Šejlu Kararić

0
469
Šejla Kararić (4) postigla je 9 golova za Jedinstvo AR protiv ekipe Hadžići Dido Group

Drugi strijelac Jedinstva AtlasRelax u ovoj sezoni, rukometašica Šejla Kararić, suspendovana je odlukom klupske uprave zbog samovolje ispoljene uoči utakmice sa ekipom Krivaje u Zavidovićima, saznaje TuzlaL!VE.ba.

Šejla Kararić na utakmici protiv ekipe Hadžići Dido Group

Ovu informaciju potvrdili su trener Damir Cipurković i sportski direktor Elmir Grabčanović, najavljujući mogućnost da Kararić za ekipu ne odigra više nijednu utakmicu do kraja polusezone.

– U pretprošli četvrtak, uoči derbija s Krivajom, jednostavno je rekla da neće putovati, jer u Banjoj Luci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa. Rekla je da ne vidi dobro, a nekoliko dana prije, protiv Hadžića, postigla je 9 golova. Bilo nam je čudno, jer je trenirala svo vrijeme, da bi u srijedu rekla treneru da neće putovati u Zavidoviće – izjavio je Grabčanović.

Na prijedlog trenera Damira Cipurkovića, koji je rekao da na ovu igračicu do daljeg ne računa, uprava kluba izrekla je Šejli Kararić suspenziju zbog samovolje.

– Već smo je jednom, poslije utakmice u Prijedoru, pustili da ostane nekoliko dana kod roditelja i kada se vratila spomenula je operaciju. Međutim, ona je pod ugovorom, ne može ništa raditi na svoju ruku i za sve se trebamo dogovarati u obostranom interesu. Nije je bilo u zapisniku protiv Krivaje, gdje smo računali na pobjedu, a završilo je 21:21. Sada je sve prevršilo mjeru – kaže Cipurković za naš portal.

U klubu kažu da se u sve umiješao trener iz Banje Luke, Bojan Unčanin, s kim je Kararić u vezi. Sumnjaju da je operacija oka pravi razlog samovolje njihove igračice. No, neće nagađati, nego će sve uraditi po klupskim pravilnicima.

– Ništa jopj ne dugujemo, sve obaveze prema svim igračicama izvršavamo bez problema i nije imala razloga za ovaj ničim opravdani postupak – smatra Grabčanović.

Pokrenut je disciplinski postupak i sigurno je da Šejli Kararić slijedi kazna ukoliko ne promijeni mišljenje i ispriča se treneru Cipurkoviću. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here