Zaplijenjeno 2.620 kutija cigareta bez akciznih markica

0
301

Službenici Jedinice za potporu i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH 14. rujna spriječili su nezakonit promet 2 620 kutija cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene graničnom kontrolom Golfa, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. Vozilom je upravljala Z.K. (1970.), bh. državljanka, koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe. Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, protiv Z.K. bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda”. Vozilo i cigarete su privremeno oduzete.

Istog dana, službenici Granične policije BiH na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, na letu za Beč spriječili su pokušaj nezakonitog prijenosa 51 370 eura. Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole državljanke Sjedinjenih Američkih Država S.S. (1972.) koja nije posjedovala potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. S.S. i novac predani su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz bh. granične policije. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here