Zakazana hitna sjednica Skupštine TK o stanju na Univerzitetu u Tuzli

0
427

Na inicijativu poslanika “ljevice” Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona za 16. mart zakazao je sjednicu Skupštine hitnog karaktera, na kojoj će se raspravljati o stanju na Univerzitetu u Tuzli sa osvrtom na aktuelnu situaciju.

Poslanici lijevog bloka u Skupštini TK su, zbog nemilih dešavanja na Univerzitetu u Tuzli i zbog evidentnog uplitanja politike u rad Univerziteta, tražili sazivanje sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera.
Poslanici “ljevice” tražili su da se do srijede, 15. marta, u pisanoj formi, dostave informacije od strane Vlade TK, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, Upravnog odbora Univerziteta kao i rektora UNTZ o posljednjim dešavanjima i narušavanju autonomije Univerziteta.

Također je zatraženo da Skupština kao osnivač Univerziteta i donosilac Zakona o visokom obrazovanju utvrdi činjenice u vezi sa primjenom novog zakona koji je uveliko imao političkog uticaja na izbor rektora, prorektora, dekana, prodekana i Senata na UNTZ, saopćeno je iz KO SDP TK. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here