Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske

0
551

Zajednička sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske bit će održana danas u Sarajevu.
Predviđeno je da se na sjednici razgovara o saradnji u euroatlantskim integracijama i regionalnim inicijativama, finansijama, privredi, zaštiti okoliša, energetici, poljoprivredi, turizmu, prometu i komunikacijama, odbrani, sigurnosti i pravosuđu, kao i saradnji na području obrazovanja, mladih, nauke, kulture, sporta, zdravstva, socijalne zaštite i zapošljavanja.

Nakon zajedničke sjednice planirano je i potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma – Ugovora između Vlade R Hrvatske i Vijeća ministara BiH o europskom partnerstvu, Sporazuma između Vlade R Hrvatske i Vijeća ministara BiH o saradnji u oblasti turizma, Ugovora između Vlade R Hrvatske i Vijeća ministara BiH o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Predviđeno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH i Protokola o saradnji između Vlade R Hrvatske i Vijeća ministara BiH u traženju nestalih osoba.

I članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održat će danas sastanak s članovima Delegacije Vlade Republike Hrvatske koja boravi u službenoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Na sastanku, koji će biti održan nakon zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, razgovarat će se o unapređenju bilateralnih odnosa dvije susjedne zemlje, regionalnoj saradnji, kao i o podršci Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. (Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here