Zajednica žena HDZ BiH obradovala za Sv. Nikolu tuzlanske mališane (Foto)

0
174

U organizaciji GO Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” iz Tuzle sinoć je u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli tuzlanskim mališanima podijeljeno više od 350 paketića povodom 6. decembra/prosinca – blagdana Svetog Nikole.

Program dodjele paketića započeo je recitalima i igrokazima koje su pripremili učenici OŠ Pasci i OŠ Kiseljak. Mladi recitatori i glumci su svojim nastupom kod mališana probudili pozitivne emocije, a vrhunac oduševljenja i radosti nastupio je izlaskom na scenu svetoga Nikole.

Djecu i roditelje je pozdravila Jasminka Mijatović, predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Tuzla.

– Večeras smo dokazali moć i snagu zajedništva. Svojski smo se trudili oko organizacije kako bi što veći broj mališana dobio paketiće. Na popisu je više od 350 djece. Kada vidimo ovu radost i razdraganost na njihovom licu, kao i na licima njihovih roditelj,a i mi smo zadovoljne. Doprinos u relizaciji ovog projekta dali su mnogobrojni donatori. Bilo je uistinu mnogo pozitivne energije u BKC-u večeras. Neka je sretan i blagoslovljen Sv. Nikola, prije svih zaštitnik djece, a time i naše budućnosti. Lijepo je večeras biti dio ove velike obitelji – kazala je Mijatović.

Svoju humanost, Zajednica žena je iskazala i na način da su vrećice u kojima su dijeljeni paketići izradili članovi Udruženja “Korak po korak” iz Tuzle. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here