Zagreb: Akcija “Jakna za drugoga” kako bi se pomoglo najugroženijima

0
139

Organizatori akcije “Jakna za drugoga” pozivaju sve da donesu svoje zimske jakne, kape, šalove i čarape koje više ne nose ili da uzmu nešto od toga ukoliko im je potrebno tijekom tjedan dana ove humanitarne akcije.

Ove zime “Jaknu za drugoga” u Zagrebu, u periodu od četvrtka 10. siječnja do četvrtka 17. siječnja od 17 do 20 sati, ispred Bookse u Martićevoj ulici, pokreću Udruga Portal dobrote i “Ljudi za ljude”.

Sanja Bijonda, predsjednica Udruge Portal dobrote poručila je kako su potrebni samo zimske jakne, kape, šalovi, čarape i rukavice jer je glavni cilj da svaka pristigla jakna odmah pronađe novog vlasnika.

“Moramo uzeti u obzir da sto tisuća umirovljenika u Hrvatskoj živi s mirovinom manjom od 500 kuna (67 eura), što je zastrašujući podatak”, kazala je Bijondić.

Istaknula je kako je riječ o inicijativi koja nije organizirana samo za beskućnike, nego za sve građane koji osjećaju da im je potrebna topla i udobna odjeća.

“Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju dom ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i vi dio ove lijepe priče jer uvijek je pravo vrijeme za činiti dobro!”, poručuju organizatori ove akcije.

Slične akcije darivanja odjeće održavane su u Zagrebu i tijekom proteklih zima, a na nekoliko lokacija u gradu moguće je tijekom cijele godine pronaći složene odjevne predmete koji su nekim građanima višak. (AA)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here