Za “šminkanje” Mejdana utrošit će se oko 170.000 maraka

0
642

Sportski centar Mejdan u jadnom je stanju i sve češće se među sportskim radnicima Tuzle može čuti opaska da je vrijeme za izgradnju nove dvorane u Tuzli.

Nakon što je otvoren 1984. godine, u SC se malo ulagalo, a i tada tek za “umivanje”, poput mijenjanja parketa u dvoranama i sl.

Osim toga, sve teže pojedini klubovi dobivaju željeni broj termina za obavljanje treninga, pogotovo ako imaju i mlađe selekcije.

Prava je muka i bruka kada sportske ekipe treba smjestiti u svlačionice koje djeluju užasno, zapušteno i bez osnovnih uvjeta kakvi vladaju u nekim drugim sportskim objektima sličnog tipa.

Vjerovatno zbog čestih primjedbi predstavnika ekipa koje koriste Mejdan, u budžetu Grada planirano je ulaganje od oko 170.000 maraka za bitne popravke u Mejdanu.

U pitanju je tek puko “šminkanje”, ali konačno su na red došle svlačionice, pa će znatan dio ulaganja planiranog za SC Mejdan biti utrošeno upravo za njihovo uređenje.

Nadamo se da to neće biti samo one svlačionice koje koriste košarkaši, nego i sve ostale koje su također u jadnom stanju. (n.d.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here