Wizz air proslavio milionitog prevezenog putnika s aerodroma Tuzla (Foto)

0
434

Najveća nisko-budžetna avio kompanija na prostoru centralne i istočne Evrope i vodeća avio kompanija u BiH, kompanija Wizz Air, i Međunarodni aerodrom Tuzla, danas su proslavili novi rekord u pogledu prevezenih putnika u toku četiri godine vršenja operacija na MA Tuzla.

Po dolasku na tuzlansku zračnu luku iz Basel Mulhouse-a izvjesnoj Svjetlani priređen je svečani doček i uručena nagrada – avionska karta za bilo koju od 16 Wizz Air-ovih destinacija iz Tuzle, koju može iskoristiti u narednih godinu dana.

Pionir u pružanju kvalitetnog i nisko-budžetnog zračnog prijevoza u BiH, Wizz Air pokazuje predanost svojim korisnicima od 2013-te godine, kada je obavljen prvi let iz Tuzle za Malmo.

Tokom protekle četiri godine, Wizz Air je uspješno obavljajući operacije prevezao milion putnika sa Međunarodnog aerodroma Tuzla i tako kontinuirano širio lepezu usluga u zemlji obezbjeđujući prihvatljive mogućnosti putovanja za svoje korisnike.

„Četiri godine nakon početka operacija sa MA Tuzla, Wizz Air slavi zapanjujuće postignute rezultate kao i novi putnički rekord od milion prevezenih putnika u BiH. Kao vodeća avio kompanija u BiH, naša ulaganja su obezbijedila prihvatljive mogućnosti putovanja za naše korisnike. Od početka 2017-te godine, ukupan broj putnika je povećan za više od 56% u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Početkom 2017-te godine proširili smo mrežu usluga iz Tuzle sa ukupno 16 destinacija u 7 zemalja, pozicionirali smo drugi avion i tako stvorili nova radna mjesta – istakla je menadžer Wizz Air-a za odnose sa javnošću Sorina Maria Ratz.

Od početka 2017-te godine na letovima za Tuzlu i iz Tuzle, više od 189.000 putnika je koristilo usluge Wizz Air-a. Obezbijeđeno je 140 novih radnih mjesta u avijaciji i turizmu. Baza Wizz Air-a u Tuzli predstavlja ulaganja sredstava u iznosu većem od 198 miliona američkih dolara, sa dva pozicionirana aviona i sa više od 65 zaposlenih profesionalaca u domenu avijacije.

U želji da osigura najniže moguće cijene, Wizz Air u prodaji nudi karte sa cijenom od 19,99 KM povezujući Tuzlu sa 16 destinacija u 7 zemalja širom Evrope i na taj način stimuliše dvostrani turizam i povećava trgovinske odnose između zemalja.

Wizz Air je korisnike usluga u BiH iz Sarajeva i Tuzle povezao sa ukupno 17 destinacija u 8 evropskih zemalja, uključujući najnovije rute iz Tuzle za Vaxjo, Bratislavu, Keln i Nirnberg. (IS tk)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here