Vujošević: Odlazak u BiH mi je spasio život

0
423

Selektor košarkaše reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević dao je zanimljivu izjavu za beogradski nedjeljnik NiN. Legendarni stručnjak je govorio o reprezentaciji BiH, svom zadravlju, ali i drugim temama.

 

Poznati stručnjak ima velikih zdravstvenih problema, ali ljubav prema košarci je mnogo jača

Vujošević ističe kako mu je, zbog teškog zdravstvenog stanja, dolazak u BiH spasio život.

“Sad idem ka transplantaciji bubrega. Imam šećer i isto kao što mije potrebna dnevna doza insulina, tako mi je potrebna i određena doza košarke da bih živio. Doza koju sam dobijao kao selektor BiH drži me u aktivnom stanju. Taj odlazak u Sarajevo, gdje sam dobio priliku da budem u dodiru sa mladim talentovanim igračima, mi je spasio život”, istakao je Vujošević.

Također, Dule se osvrnuo i na nacionalističke prozivke navijača Zvezde upućene centru ovog tima Alenu Omiću, koji je porijeklom iz BiH.

“Mislim da je u pozadini pokušaj rušenja Nebojše Čovića u okviru dvorskih igara koje vode Aleksandar Vučić i njegov brat. Nije lako Čoviću”, istakao je bh. selektor.

Nove aktivnosti Vujošević će imati već u narednim danima kada slijedi okupljanje reprezentacije pred utakmice protiv Belgije i Rusije. (N1)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here