Vrijeme: Oblačno sa temperaturom od 16 do 22 stepena C

0
96

Jutros je u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim djelovima bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -3 stupnja, Bijeljina i Tuzla 2, Bjelašnica 3, Sarajevo, Banja Luka, Brčko, Bugojno, Livno i Srebrenica 4, Doboj, Gradačac, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 5, Sanski Most, Stolac i Zvornik 6, Jajce i Zenica 7, Bihać, Mostar i Trebinje 10, Neum i Prijedor 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stupnja.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tokom prijepodneva preporučljivo biti oprezniji zbog moguće pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Poželjno je slojevito se odjenuti, obzirom da će nakon prohladnog jutra danju biti toplije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here