Vrijeme:Umjereno oblačno sa kišom, u Hercegovini vedro

0
119

Jutros je na jugozapadu Bosne i u Hercegovini vedro, a u ostatku naše zemlje uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveru Bosne zabilježeni su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Sokolac 15; Bugojno 16; Ivan Sedlo, Livno 17; Sarajevo 19; Gradačac, Srebrenica, Tuzla 20; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Sanski Most 21; Doboj 22; Trebinje 23; Mostar 24;

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno vedro. Prije podne kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini, uglavnom, umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije, osobito u Krajini, sjevernim i centralnim dijelovima zemlje zahvaljujući osvježenju u vidu padavina, nižih temperatura i sjevernog strujanja zraka. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će postepeno oslabiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here