Vrijeme: Umjereno oblačno, u Hercegovini lokalni pljuskovi

0
175

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokve bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Sokolac 0, Drvar 1, Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce i Sanski Most 2, Bihać, Tuzla i Zenica 3, Livno 4, Sarajevo 5, Brčko 6, Gradačac, Grude i Zvornik 7, Široki Brijeg 8, Trebinje 10, Mostar 12, Neum 13 stupnjeva.

Danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne, moguć je i kratkotrajnim lokalni pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stupanj.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženje. Hronični bolesnici će osjetiti olakšanje, pri tome u jutarnjim satima trebaju biti oprezniji, obzirom da će biti prohladno. Tokom dana, ugodnije, uz stabilnije vrijeme i umjerene temperature.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here