Vrijeme: Umjereno oblačno, poslijepodne lokalno pljuskovi

0
168

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Krajini.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 8 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Jajce i Tuzla 13, Bihać, Sanski Most i Zvornik 14, Bijeljina i Doboj 15, Banja Luka, Brčko, Prijedor i Stolac 16, Gradačac i Trebinje 18, Mostar 19 stupnjeva.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 31 stupanj.

Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika postepeno će se pogoršavati, izraženPetak 14.09.2018. godine Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika postepeno će se pogoršavati, izražen

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here