Vrijeme: Umjereno oblačno, poslijepodne kratkotrajni pljuskovi

0
371

Jutros je u centralnim i istočnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan Sedlo 11, Sokolac 12, Bugojno 13, Banja Luka, Bihać, Doboj, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica 14, Gradačac i Zvornik 15, Bijeljina, Livno i Prijedor 16, Brčko 17, Grude 18, Trebinje 19, Stolac 21, Široki Brijeg 22, Mostar 23 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, povremeno je moguća kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslije podne i u večernjim satima pljuskovi se očekuju ponegdje u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeverozapadnim dijelovima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu od 24 do 28 stupnjeva.

Uz povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će se opšta slika postepeno poboljšavati, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti sa dolaskom noći.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here