Vrijeme: Umjereno oblačno, moguća kiša

0
97

Jutros je u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom malo do umjereno oblačno i sunčano. Ponegdje u nižim područjima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne pada slaba kiša, a u višim snijeg.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -7; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Sarajevo 3; Bugojno 4; Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla 5; Bihać, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Jajce, Prijedor, Zenica, Zvornik 6; Banja Luka, Brčko, Doboj 7; Grude 8; Široki Brijeg, Stolac 9; Trebinje 10; Neum 11; Mostar 12;

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Prije podne slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a u višim područjima i na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 8 do 14, u Hercegovini od 14 do 19 °C.

Biometeorološke prilike će se popraviti sa odmicanjem dana. Uz stabilnije vrijeme i sunčane intervale, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se postepeno umanjiti. Na jugu će opšta slika biti ljepša od jutarnjih sati.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here